Şirket İhtiyaçlarının Analizi ve Planlama 


 Mayya insan kaynakları ile işe alım süreci danışmanlık hizmetinin ilk adımı, şirketin ihtiyaçlarının analiz edilmesi ve planlanmasıdır.  Mayya insan kaynakları uzmanları, şirket yetkilileriyle yakın çalışarak, şirketin hedefleri ve iş stratejileri doğrultusunda doğru yetenekleri tanımlar. İşe alım planlaması, doğru pozisyon tanımları, aday profilleri ve işe alım stratejilerini belirlemeyi içerir.

Aday Arama ve Seçme

İşe alım danışmanları, geniş bir aday havuzundan yetenekli adayları seçmek için çeşitli arama ve seçme tekniklerini kullanır. İlanların hazırlanması, çevrimiçi iş ilanı siteleri, sosyal medya ve profesyonel ağlar ve  Mayya insan kaynakları networku üzerinden adayların çekilmesi gibi yöntemler kullanılarak aday havuzu oluşturulur. Ardından, yetenekli adayların yetkinlik tabanlı mülakatlar ve diğer değerlendirme araçları ile seçilmesi sağlanır. Danışan firmaya en ilgili adayları içeren short-list sunulur.

İşveren Markası ve Aday Deneyimi

 Mayya insan kaynakları ile işe alım süreci uzmanları, şirketin işveren markasının güçlendirilmesine ve aday deneyiminin iyileştirilmesine de odaklanır. İşveren markası, şirketin iş kültürü, değerleri ve çalışan deneyimi hakkında adaylara olumlu bir mesaj iletir. Aday deneyimini geliştirmek için, adaylara şeffaf iletişim ve düzenli geri bildirimler sağlanır.

Sürekli İyileştirme ve Veri Analitiği

 Mayya insan kaynakları ile işe alım süreci danışmanlığında, sürekli iyileştirme ve veri analitiği süreçlerini uygular. İşe alım sürecinde elde edilen verilerin analizi, sürecin etkinliğini ölçmek ve geliştirmek için kullanılır. Veri analitiği sayesinde işe alım sürecindeki aksaklıklar belirlenir ve süreç daha verimli hale getirilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir